top of page

 Portréfotózás, CV / önéletrajz fotózás

- kreatív és hagyományos portrék közösségi - és weboldalakra, önéletrajzba, LinkedIn-re, PR cikkekbe -

• pályakezdőknek, junioroknak, senioroknak •

Amennyiben férfi fotósban gondolkozik, tekintse meg kollégám, Bánhalmi Norbert referencia galériáját ide kattintva.

portré fotózás

Speier Viktória vagyok, a HIPStudio csapatának elhivatott portréfotósa. Szívügyem, hogy a CV fotózás önfeledt és élményszerű emlékként maradjon meg mindenkiben, aki a kamerám elé áll, még ha kezdetben az önéletrajzi fotózás szó hallatán görcsbe is rándult a gyomra. Meggyőződésem, hogy bárkiről lehet tökéletes fotót készíteni, így mindig nagy öröm számomra, amikor ezt be is tudom bizonyítani. A vendégkönyvünk az ilyen sikertörténetek gyűjteménye, melybe itt tudsz beleolvasni! :)

Mit adhat egy profi önéletrajzi fotó? 

Nem elég csak jelen lenni, de ki is kell tűnni a tömegből! Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy óriási információdömpingben élünk, így ki kell harcolnunk mások figyelmét. Ez az álláskeresés során kiemelten fontos. Egy professzionális üzleti portréfotó segíthet ebben, legyen szó akár szakmai platformról, akár a közösségi médiáról. A portréfotózás legnagyobb kihívása, hogy pixelekbe sűrített képekkel adjuk át mindazt, amit a modell személyisége magában hordoz. 

Mi egy profi portré titka?

Minden ember egyedi, ezáltal a róluk készült portré is, mely a személyre szabott fotózásnak talán a legnehezebb műfaja. Egy kifejező kép elkészítéséhez jóval többre van szükség, mint az exponáló gomb lenyomására. A legjobb recept a szeretet, odafigyelés és a nyitott gondolkodás, ugyanis csak így ragadhatók meg a legjobb őszinte pillanatok. Minden fotózás egy esély arra, hogy a fotós meglássa a modellben rejlő egyedi szépséget.

Business portré a sikerhez

 

Egy ütős CV fotó elkészítése nem egyszerű feladat, mivel az ügyfelek általában nem azért érkeznek hozzám fotózásra, mert imádják a kamerát, egyszerűen csak szükségük van egy profi képre valamilyen célból. A legtöbben úgy lépnek be a stúdióba, hogy már az első percekben leszögezik: róluk nem lehet jó képet csinálni, mert nem fotogének. Ebből a kétségekkel teli állapotból kell a végére odáig eljutnunk, hogy a modell mosollyal az arcán távozik, amiért sikerült róla egy olyan tökéletes fotót készíteni, amire egyáltalán nem is számított. A tökéletes kép ugyanis nem csak a technikán, hanem a fotós és modell közötti kommunikáción is múlik. Aki igazán érti ezt, szinte bárkiről tud meggyőzően jó üzleti portrét készíteni.

 

Önéletrajz fotózás és öltözet

Öltözet tekintetében természetesen van lehetőség több szettben is képet készíteni, szükség esetén segítek a megfelelő felsőrész kiválasztásában is. A fotózás ideje személyenként eltér, hisz van, akinek pár kattintás alatt megszületik a tökéletes képe, és van, akinek hosszasabb a feloldódás. Alapvetően nem tartom sokáig a kamera előtt az ügyfelet, de minden esetben akkor állunk meg, ha sikerült teljesíteni a várakozásait. A helyszíni retusálással együtt általában 30-60 perc alatt megszületnek az "imádom" fotók. Tekintsd meg az üzleti portrékból összeállított galériánkat itt!

Végigsegítelek téged a tökéletes portréhoz vezető úton

A legtöbben nem tartják magukat fotogénnek, és az „önéletrajzi fotózás” szóhoz is negatív emlékeik fűződnek. Én mégis azt állítom, hogy mindenkiből ki is tudom hozni a a tökéletes formáját. Igaz, a tökéletes mindenkinek mást jelent, de ha jobban belegondolunk, lényegében egy érzést, egy hangulatot keresünk, amivel a modell azonosnak érzi magát.

 

Vannak olyan esetek, amikor valamilyen okból elmarad ez az érzés. Számtalan oka lehet, az egyik leggyakoribb a ruhaválasztás. Amennyiben valaki nem olyan öltözetet hoz, amiben önazonos tud lenni és jól érzi magát, a kívánt eredmény elmaradhat. De ugyanilyen ok lehet, a pillanatnyi lelkiállapot is, ami nem azt a karaktert tükrözi, amit a modell látni szeretne. Ilyenkor helyszínt, elképzelést, s ha lehetőség van rá, öltözetet váltunk, vagy pedig egy másik időpontot egyeztetünk le, ami természetesen díjmentes.

 

Az üzleti portré értéke

 

Ha jobban belegondolunk, nem csak egy képért jönnek el egy portréfotózásra az emberek, hiszen bárki bárhol készíthet magáról vagy a barátjáról egy jó képet. Valójában azért a rendkívüli érzésért jönnek, amit a professzionális fotó sugall, és azért az előnyös hatásért, amit a nézőből kivált. Sokan hosszú évekre készítenek egy portrét, ezért nagyon fontos számomra, hogy teljesen elégedett legyen az ügyfelem. 

Hogyan történik a fotózás?

A fotózások mindig beszélgetéssel indulnak, ami a folyamat egyik legfontosabb része és egyben a siker kulcsa is. Jó képeket csak oldott légkörben tudunk készíteni, így bemelegítésként megismerjük egymást és az egyedi igényeid alapján kialakítjuk a fotózás koncepcióját. A lehetőségek tárháza végtelen, legyen szó stúdiós vagy kültéri, komoly vagy laza, színes vagy fekete-fehér képekről. Már a helyszínen közösen átnézzük az összes fotót, amiből kiválaszthatod a kedvenceidet, amiket azonnal retusálok is. Szinte bármit tudunk korrigálni a képen az észszerűség határain belül, így nem kell aggódnod az apró tökéletlenségek miatt. Végül egy Dropbox linken keresztül megosztom Veled a képeket, ahová igény szerint az összes elkészült nyers fotó is feltöltésre kerülhet.

Ha maradt még megválaszolatlan kérdésed,

örömmel veszem a megkeresésed az elérhetőségeim valamelyikén! :) 

portréfotózás
bottom of page