Portréfotózás, 

 CV / önéletrajz fotózás

Speier Viktória vagyok, a HIPStudio csapatának elhivatott portréfotósa. Szívügyem, hogy a CV fotózás önfeledt és élményszerű emlékként maradjon meg mindenkiben, aki a kamerám elé áll, még ha kezdetben az önéletrajzi fotózás szó hallatán görcsbe is rándul a gyomra. Meggyőződésem, hogy bárkiről lehet tökéletes fotót készíteni, és mindig nagy öröm számomra, amikor ezt be is tudom bizonyítani az ügyfeleim számára. A vendégkönyvünk az ilyen sikertörténetek gyűjteménye, melybe itt tudsz beleolvasni! :)

Mit adhat egy profi CV / önéletrajzi fotó? 

Manapság nem elég csak jelen lenni, de ki is kell tűnni a tömegből! Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy óriási információdömpingben élünk és ki kell harcolnunk a figyelmet, ami az álláskeresés során kiemelten fontos. Egy profi CV / önéletrajz, illetve üzleti portréfotó segíthet ebben, legyen szó akár szakmai platformon, akár social media-ban való megjelenésről. A portréfotózás legnagyobb kihívása, hogy pixelekbe sűrítve kell átadniuk a képeknek a néző számára mindazt, amit a modell személyisége magában hordoz.

Mi egy profi portré titka?

Minden ember, és ezáltal minden portré is egyedi. Lényegében egy különleges alkotás, amely a személyre szabott fotózás végeredményeként jön létre. Egy kifejező kép elkészítéséhez jóval többre van szükség, mint az exponáló gomb lenyomása, hiszen a fotóknak egytől egyig lelke van. A tuti recept a szeretet, odafigyelés és nyitottság, ugyanis csak így örökíthetők meg igazán őszinte pillanatok. Minden fotózás egy esély arra, hogy a fotós meglássa és láttassa a modellben rejlő szépséget, ami egy igazán megtisztelő feladat, de egyben hatalmas felelősség is. Amikor bizalmat kapok az ügyfeleimtől, mindig tökéletes fotókkal kell viszonoznom a belém vetett hitüket.

Egy ütős CV fotó elkészítése nem egyszerű feladat, mivel az ügyfelek általában nem azért érkeznek hozzám fotózásra, mert imádják a kamerát, egyszerűen csak szükségük van egy profi képre valamilyen célból. A legtöbben úgy lépnek be a stúdióba, hogy már az első percekben leszögezik: róluk nem lehet jó képet csinálni, mert nem fotogének. Ebből a kétségekkel teli állapotból kell a végére odáig eljutnunk, hogy a modell mosollyal az arcán távozik, amiért sikerült róla egy olyan tökéletes fotót készíteni, amire egyáltalán nem is számított.

Öltözet tekintetében természetesen van lehetőség több szettben is képet készíteni, szükség esetén segítek a megfelelő felsőrész kiválasztásában is. A fotózás ideje személyenként eltér, hisz van, akinek pár kattintás alatt megszületik a tökéletes képe, és van, akinek hosszasabb a feloldódás. Alapvetően nem tartom sokáig a kamera előtt az ügyfelet, de minden esetben akkor állunk meg, ha sikerült teljesíteni a várakozásait. A helyszíni retusálással együtt általában 30-60 perc alatt megszületnek az "imádom" fotók. Tekintsd meg itt a Portré / CV / Önéletrajzi képekből összeállított galériánkat.

Végigsegítelek Téged a tökéletes portréhoz vezető úton

A legtöbben nem tartják magukat fotogénnek, és az önéletrajzi fotózás szóhoz is negatív emlékeik fűződnek, én mégis azt állítom, hogy mindenkiből ki is tudom hozni a tökéletest. Igaz, a tökéletes mindenkinek mást jelent, de ha jobban belegondolunk, lényegében egy érzést, egy hangulatot keresünk, amivel a modell azonosnak érzi magát.

 

Vannak olyan esetek, mikor még sincs meg valamilyen okból ez az érzés. Számtalan oka lehet, az egyik leggyakoribb a ruha választás, mikor valaki nem olyan öltözetet hoz, amiben önazonos tud lenni és jól érzi benne magát, hanem például olyat, ami az elvárásoknak megfelel, de valójában nem őt tükrözi. De ugyan ilyen ok lehet, a pillanatnyi lelkiállapot is, ami nem azt a karaktert tükrözi, amit a modell látni szeretne. Ez utóbbira mindig van megoldás, és javarészt tökéletes eredményt is hoz,  az előbbi esetében pedig két lehetőség van. Vagy helyszínt, elképzelést, s ha lehetőség van rá, öltözetet váltunk, vagy pedig egy másik időpontot egyeztetünk le, ami természetesen díjmentes.

 

Ha jobban belegondolunk, nem is a képért jönnek el egy portréfotózásra az emberek, hiszen azt a mai világban,  már bárki bárhol megtudja valósítani, hanem azért az érzésért, amit a kép sugall, s azért a hatásért, amit kivált a nézőből. Sokan egy portrét hosszú évekre készítenek, ezért nagyon fontos számomra, hogy teljesen elégedett legyen az ügyfelem. 

Hogyan történik a fotózás?

A fotózások mindig beszélgetéssel indulnak, ami a folyamat egyik legfontosabb része és egyben a siker kulcsa is. Jó képeket csak oldott légkörben tudunk készíteni, így bemelegítésként megismerjük egymást és az egyedi igényeid alapján kialakítjuk a fotózás koncepcióját. A lehetőségek tárháza végtelen, legyen szó stúdiós vagy kültéri, komoly vagy laza, színes vagy fekete-fehér stb. képekről. Már a helyszínen közösen átnézzük az összes fotót, amiből kiválaszthatod a kedvenceidet, amiket azonnal retusálok is. Szinte bármit tudunk korrigálni a képen az ésszerűség határain belül, így nem kell aggódnod néhány pattanás, szem alatti karika vagy kósza hajtincs miatt. Végül Dropbox linken keresztül megosztom Veled a képeket, ahová igény szerint az összes elkészült nyers fotó is feltöltésre kerül.

A portré / CV / önéletrajz fotózás ára : 14.990 Ft / 30 - 60 perc / 2 db retusált kép

Több fotó esetén, minden további kép retusálása: 1.490 Ft /db

Ha maradt még megválaszolatlan kérdésed,

örömmel veszem a megkeresésed az elérhetőségeim valamelyikén! :) 

e-mail: speier.viko@hipstudio.hu

tel: +36 30 478 8850

© 2006 by HIPStudio Kft.

tel: +36 70 469 8397  |  email: info@hipstudio.hu  |  cím: 1111 Budapest, Lágymányosi u. 15.

Kommunikációs Ügynökség / Fotó -és Videó Stúdió

  • Facebook - White Circle
  • instagram fotóim
  • Youtube