top of page

Fehérneműs és Művészi Aktfotózás Hölgyek részére 

Amennyiben férfi fotósban gondolkozik, tekintse meg kollégám, Bánhalmi Norbert referencia galériáját ide kattintva.

Glamour fotózás

Speier Viktória vagyok, a HIPStudio™ művészi aktfotósa, aki Bánhalmi Norbert mellett tanulta ki többek közt ennek a fotográfiai műfajnak a rejtelmeit is. A szeretet és elfogadás jegyében alkotok, ezzel egy olyan bizalmi légkört kialakítva a fotózások során, amiben a modelljeim fesztelenül önmaguk lehetnek. Lényegében a fotóssal szembeni elvárások mindenki részéről ugyanazok: „Mutasd meg, hogy szép vagyok!” A művészi aktfotózás ennek az egyik legérzékibb és legmélyebb kifejezőeszköze, de óriási felelősséggel is jár. Minden alkalom hatalmas megtiszteltetés, amikor valaki megosztja velem azt az intim belső világot, amibe csak nagyon kevesek nyerhetnek betekintést.

Fotózásra sosem elsősorban a képek miatt érkeznek hozzám az emberek,

hanem az önmagukban és a nézőkben generált érzésekért! 

Az aktfotó részben lélektan

 

A művészi akt titka, hogy valójában a lélekről szól. Olyan határtalan szabadság megélését teszi lehetővé, mely során a modell mindenféle megfelelési kényszertől és társadalmi elvárásoktól mentesülve bontakozhat ki. Ebben a nyílt és rendkívül sérülékeny állapotban a fotósnak tökéleteset kell alkotnia. A kapott bizalom az érzékien megörökített pillanatokban kerül viszonzásra, ebben pedig nem szabad hibázni. A kamera mögött álló művész egy kattintással az egekbe emelheti a modell önbizalmát, és egy életre szóló kinccsel ajándékozhatja meg.

 

A szépség mindenkiben ott rejlik, a fotóművész küldetése pedig az, hogy képek formájában mindezt láthatóvá tegye!

 

Első lépések az akt világába

 

Egy ilyen jellegű felkérés mindig hihetetlenül megtisztelő. Ahhoz pedig, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a közös alkotásból, többlépcsős felkészülés előzi meg a konkrét fotózást.

 

Az első lépés egy személyes vagy telefonos egyeztetés. Mindenekelőtt, ha van rá lehetőség, egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött ingyenes személyes találkozót szoktam javasolni a fotóstúdiónkban, Budapesten, esetleg egy közösen megbeszélt egyéb helyszínen. (Személyes egyeztetésre itt tudsz időpontot foglalni.) Amennyiben ez nem kivitelezhető, telefonon keresztül tudjuk egyeztetni az elképzeléseket.

 

 

Felkészülés a fotózásra

 

Művészi aktfotózás esetében a felkészülés hossza egyénenként kiugróan eltérő lehet. Mindenkivel beszélgetünk előtte, van mikor próba képeket is készítünk, beszélgetünk közben és még sokszor utána is. Mindez a kellő bizalom kialakításához elengedhetetlenül szükséges. Ez pedig csak úgy jöhet létre, ha a modell megismeri a fotóst, a helyszínt és azt is, hogy mire számíthat. 

 

A személyes találkozó az a helyzet, ami megerősítést ad vagy rácáfol a modellben kialakult elképzelésekre. Amennyiben a találkozókor esetleg úgy gondoljuk, hogy nem tudunk együttműködni, megpróbálok más fotóst és stílust javasolni a megismert igényeknek megfelelően. Ellenben, ha mindketten úgy véljük, hogy tudunk együtt szépet alkotni, akkor itt beszéljük át az elképzeléseket. Megtervezzük a fotózás részleteit, ideértve a stílusokat, ruhákat, kiegészítőket, helyszíneket és nem utolsó sorban az időpontot. 

 

 

A fotózás menete

A fotózást minden alkalommal egy hosszabb beszélgetéssel indítjuk, kialakítjuk a nap menetét. Amennyiben módosult az elképzelés, akkor mindent ennek megfelelően igazítunk. A fotózás értékét nem a fotók mennyiségében mérjük, hanem a rászánt időben. Lehetséges, hogy akár egy óra alatt is el tudjuk érni azt, hogy jó pár szép és különleges fotó készüljön. Összességében elmondható, hogy minél több időt töltünk a fotók elkészítésével, annál sokszínűbben tudom megmutatni a modell elképzeléseit.

A művészi aktfotózás végén közösen átnézzük a képeket és kiválasztásra kerülnek a kedvencek is. Ahhoz, hogy a fotózás minél élményszerűbb emlék maradjon, már a helyszínen retusálok néhány fotót. Ezt azért tartom különösen fontosnak, mert ekkor a modell nemcsak végigkövetheti az utómunka folyamatát, de aktív résztvevője is lehet annak. Így lesznek a képek igazán egyediek, hiszen a közös retusálással a modell stílusát is bele tudom vinni a kész fotókba! 

Az aktfotós csomag tartalma:

- A fotózás időtartama kb. 3 óra

- 100 - 200 elkészített kép

 

- Az összes elkészült fotó azonnali átadása Dropbox linken

 

- 15 db kiválasztott kép retusálása, hiba javítás, korrekció ( pár fotón a helyszínen azonnal, a maradék átadása pedig 24-48 órán belül történik ) 

 

- A szolgáltatás alapára: 79.990 Ft  

 

- Igény esetén, további képek címlapfotó retusálása: 4.990 Ft / kép.

 

Amennyiben egyedi elképzeléseid vannak, esetleg speciális helyszínben, stílusban gondolkodsz, kérlek írj nekem és kérj bátran egyedi ajánlatot! :)

e-mail: speier.viko@hipstudio.hu

tel: +36 30 478 8850

egyeztetés
aktfotózás
bottom of page