Fehérneműs és Művészi Aktfotózás Hölgyek részére 

Speier Viktória vagyok, a HIPStudio™ művészi aktfotósa, aki Bánhalmi Norbert mellett tanulta ki többek közt ennek a fotográfiai műfajnak a rejtelmeit is. A szeretet és elfogadás jegyében alkotok, ezzel egy olyan bizalmi légkört kialakítva a fotózások során, amiben a modelljeim fesztelenül önmaguk lehetnek. Lényegében a fotóssal szembeni elvárások mindenki részéről ugyanazok: „Mutasd meg, hogy szép vagyok!” A művészi aktfotózás ennek az egyik legérzékibb és legmélyebb kifejezőeszköze, de óriási felelősséggel is jár. Minden alkalom hatalmas megtiszteltetés, amikor valaki megosztja velem azt az intim belső világot, amibe csak nagyon kevesek nyerhetnek betekintést.

Fotózásra sosem elsősorban a képek miatt érkeznek hozzám az emberek,

hanem az önmagukban és a nézőkben generált érzésekért! 

A művészi aktok titka, hogy valójában a lélekről szólnak, mivel olyan határtalan szabadság megélését teszik lehetővé a modell számára, mely során mindenféle megfelelési kényszertől és társadalmi elvárásoktól mentesülve bontakozhat ki. Ebben a nyílt és rendkívül sérülékeny állapotban a fotósnak tökéleteset kell alkotnia. A modelltől kapott bizalom az érzékien megörökített pillanatokban kerül viszonzásra, ebben pedig nem szabad hibázni. Vékony jégen táncol ilyenkor ugyanis a kamera mögött álló művész, hiszen egy kattintással vagy az egekbe emeli a modell önbizalmát vagy porig rombolja azt.

 

A szépség mindenkiben ott rejlik, a fotóművész küldetése pedig az, hogy képek formájában mindezt láthatóvá tegye!

Hogyan is történik a fotózás? 

 

Egy-egy aktfotózásra való felkérés mindig hihetetlenül megtisztelő. Ahhoz pedig, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a közös alkotásból, többlépcsős felkészülés előzi meg a konkrét fotózást.

 

Az első lépés, egy személyes vagy telefonos egyeztetés. Mindenekelőtt ha van rá lehetőség, egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött ingyenes személyes találkozót szoktam javasolni a fotóstúdiónkban Budapesten, vagy egy közösen megbeszélt helyszínen. (Személyes egyeztetésre itt tudsz időpontot foglalni.) Amennyiben ez nem kivitelezhető, telefonon keresztül tudjuk egyeztetni az elképzeléseket.

 

Művészi aktfotózás esetében kivel hosszabb, kivel pedig rövidebb idő alatt felkészülünk! Beszélgetünk előtte, van mikor próba képeket is készítünk, beszélgetünk közben és még sokszor utána is. Mindez fontos, mert legyen csak akár egy portré a fotózás célja, a fotós és modell között akkor is komoly bizalomnak kell kialakulnia. Ez pedig csak úgy jöhet létre, ha a modell megismeri a fotóst, a helyszínt és azt is, hogy mire számíthat. 

 

A személyes találkozó az a helyzet, ami megerősítést ad vagy rácáfol a modellben kialakult elképzelésekre. Amennyiben a találkozókor esetleg úgy gondoljuk, hogy nem tudunk közösen alkotni és együttműködni, megpróbálok más fotóst és stílust javasolni a megismert igényeknek megfelelően. Ellenben, ha mindketten úgy véljük, hogy tudunk együtt szépet alkotni, akkor itt beszéljük át az elképzeléseket, s megtervezzük a fotózás részleteit. Ideértve a stílusokat, ruhákat, kiegészítőket, helyszíneket és nem utolsó sorban az időpontot. 

 

A fotózás menete

Minden alkalommal a fotózást egy hosszabb beszélgetéssel indítjuk, kialakítjuk a nap menetét, ha esetleg módosult az elképzelés, akkor mindent ennek megfelelően igazítunk. A fotózás maga nem a fotók mennyiségében van mérve, hanem a rászánt időben. Hiszen lehet, hogy akár már egy óra alatt is el tudjuk érni az előzetes felkészülés miatt azt, hogy jó pár szép és különleges fotó készüljön el. Összességében elmondható, hogy minél több időt töltünk el a fotók elkészítésével, annál sokszínűbben tudom megmutatni a modell elképzeléseit.

A művészi aktfotózás végén közösen átnézzük a képeket és kiválasztásra kerülnek a kedvencek is. Ahhoz, hogy a fotózás minél élményszerűbb emlék maradjon, már a helyszínen retusálok néhány fotót. Ezt azért tartom különösen fontosnak, mert ekkor a modell nemcsak végigkövetheti az utómunka folyamatát, de aktív résztvevője is lehet annak. Így lesznek a képek igazán egyediek, hiszen az azonnali retusálással a modell stílusát is bele tudom vinni a kész fotókba! 

Az aktfotós csomag tartalma:

- A fotózás időtartama kb. 3 óra

- 100 - 200 elkészített kép

- Az összes elkészült fotó azonnali átadása Dropbox linken

 

- 15 db kiválasztott kép retusálása, hiba javítás, korrekció (pár fotón a helyszínen azonnal, a maradék átadása pedig 24-48 órán belül történik) 

 

- A szolgáltatás alapára: 69.990 Ft  

- Igény esetén, további képek címlapfotó retusálása:
2.490 Ft / kép.

 

Amennyiben egyedi elképzeléseid vannak, esetleg speciális helyszínben, stílusban gondolkodsz, kérlek írj nekem és kérj bátran egyedi ajánlatot! :)

e-mail: speier.viko@hipstudio.hu

tel: +36 30 478 8850

© 2006 by HIPStudio Kft.

tel: +36 70 469 8397  |  email: info@hipstudio.hu  |  cím: 1111 Budapest, Lágymányosi u. 15.

Kommunikációs Ügynökség / Fotó -és Videó Stúdió

  • Facebook - White Circle
  • instagram fotóim
  • Youtube